Somon cu sos de capere

de ianculubita in Somon, 21 Noi 2013 | 13225 vizualizari

 

Azi cam tarziu am venit cu pranzul dar a durat ceva pregatitul si tin neaparat sa va recomand aceasta reteta cu un gust deosebit de bun
Recunosc este putin costisitoare dar avand in vedere ca eu nu dau bani pe peste,mi-am dorit acest rasfat,ca doar nu-i in ficare zi!

 

INGREDIENTE

  • 1 somon (2-3kg)
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lamai
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
  • 500 g cartofi
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri capere
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte de cocos
  • 1 lingura boia
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de capere:

Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min.

In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si ulei,ii punem intr-o tava cu o ceasca cu apa,ii acoperim si-i lasam la cuptor 25min.

Pentru sos,amestecam smantana cu laptele de cocos,adaugam putin suc de lamaie,caperele tocate,sare si piper.

Servim pe farfurie peste,cartofi,deasupra sos iar alaturi salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic

TIPS-URI

1

sosul nu trebuie sa fie gros dar nici subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde